2 – 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası Etkinliğimiz

2 – 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası Etkinliğimiz "Maskeni tak, farkındalık yarat"

08.11.2019 361

2 – 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Okulumuzda Özel Eğitim Sınıfımız öncülüğünde farkındalık etkinliği yapıldı. Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerimiz lösemili çocuklar için farkındalık oluşturmak amacıyla önce maskelerini istedikleri gibi süsleyip, boyadılar sonrada öğretmenleriyle birlikte maske takarak ders işlediler. Bu etkinlikte öğrencilerimiz löseminin tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu, takılan maskenin hastanın kendisini korumak için taktığı öğrendiler.

Lösemi nedir?

Lösemi ya da halk arasındaki tabiri ile kan kanseri kemik iliğinde blast ismini verdiğimiz kötü huylu kan hücrelerinin kontrolsüz çoğalması sonucu oluşan bir hastalıktır. Kontrolsüz çoğalan bu kötü huylu hücreler nedeni ile normal kan hücrelerimiz çoğalamaz ve görevlerini yerine getiremez.

LÖSEMİ DEĞİL, İYİLİK BULAŞIR!

08-11-201908-11-201908-11-201908-11-2019