Atık materyal sergisi ‘Recycled Projects’

26.04.2019 346

Mesleki ve teknik eğitimde "Kalite Güvence Sistemi" Öz Değerlendirme çalışmaları kapsamında okulumuzda ingilizce dersi öz değerlendirme çalışmaları sergilendi.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde uygulanan israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan ‘Sıfır Atık Projesi’ ve İngilizce dersi Öz Değerlendirme uygulamaları ‘Recycled Projects’ isimli çalışma kapsamında okulumuz 10. Sınıf öğrencileri; artık materyalleri kullanarak, birbirinden güzel eserler ortaya çıkarttılar ve bu ürünlerin İngilizce isimlerini de yazdılar. Atık materyal sergisi okulumuz çok amaçlı salonunda sergilendi. Bu süreçte öğrencilerimiz yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullandılar, çevrelerinde gördükleri her artık materyali bir amaç için kullanmayı öğrendiler ve materyallere farklı bir pencereden bakabilme becerisi kazandılar. Bunun sonucunda ise materyalleri daha verimli kullanarak çevreyi koruma bilinci kazandılar.

Daha sonra öğretmenler ve öğrenci temsilcilerinin oylamalarıyla en iyi birinci, ikinci ve üçüncü ürün belirlendi. Dereceye giren öğrencilerimiz okul idaresi tarafından ödüllendirildiler. Kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.

Başta İngilizce Öğretmenimiz Elif KUŞ olmak üzere emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

26-04-201926-04-201926-04-201926-04-201926-04-201926-04-201926-04-2019