E-Twinning Projesi Engelleri Empati İle Aşalım

18.04.2022 359

E-Twinning Projesi Engelleri Empati İle Aşalım

ENGELLİ OLMAK HAYATI YAŞAMAYA ENGEL DEĞİLDİR  sloganıyla  yola çıktıktığımız  projemizin amacı  özel gereksinimli öğrenciler ile normal gelişim gösteren öğrencilerin sosyal yönden bütünleşmelerine katkı sağlamaktır. Öğrencilerimizle birlikte  bu bütünleşmeye katkı sağlamak adına engel türleri ile ilgili empati ve farkındalık çalışmaları yaparak ;öğrencilere  özellikle bulunduğumuz çağda fazlaca gereksim duyduğumuz İyilik, yardımlaşma,  empati  ve saygı gibi duygu ve  değerleri benimsetmeyi hedeflemekteyiz. Projede görev alan öğrencilerimiz  Ocak ayında görme engellier , şubat ayında bedensel engelli, mart ayında işitme engelli arkadaşları ile ilgili empati kurabileceği çalışmalar yaptı. Empatiyi konu alan webinarlara katılarak bilgi sahibi oldu. Edindiği bilgilerle okul panosu hazırladı. Özel gereksinim ile ilgili filmler izledi. Dolu dolu geçen bir proje sürecimiz oldu. Nisan ayında bir özel eğitim kurumunu öğrencilerimiz ziyaret edecek ve projemiz sonlanacaktır. Projemiz Türkiye'nin farklı illerinde  7 farklı lise ile paydaş olan bir E-twinning projesidir.

PROJEMİZİN HEDEFLERİ;

Engel türleri ile ilgili farkındalık oluşturmak

Farklı gelişim gösteren akranlarla empati kurmak

Yardımlaşma ile ilgili farkındalık oluşturmak

Saygı  ile ilgili farkındalık oluşturmak

PROJEMİZDEN BEKLENEN SONUÇLAR ;

Tüm proje ortağı olan sınıfların katılımcıları belirlenen  engel türleri ile ilgili  farkındalık kazanmış olacaklardır.

Tüm proje ortağı olan sınıfların katılımcıları empati kurma becerilerini geliştirmiş  olacaklardır.

Tüm proje ortağı olan sınıfların katılımcıları yardımlaşma becerilerini geliştirecektir.

Tüm proje ortağı olan sınıfların katılımcıları ortak fikir alışverişinde bulunacaklar

18-04-202218-04-202218-04-202218-04-202218-04-202218-04-202218-04-202218-04-202218-04-202218-04-2022

PROJE TANITIM FİLMİMİZ