´F Klavyenin Önemi´ Hakkında Seminer

17.04.2019 653

Adalet Bakanlığı Eğitim Daire İşleri Başkanlığı Şube Müdürü Sayın Celal AŞKIN tarafından okulumuz 10, 11 ve 12. Sınıf Büro Yönetimi Sekreterlik bölümü öğrencilerine ‘F Klavyenin Önemi’ başlıklı sunum gerçekleştirildi. Öğrencilerin mevcut F Klavye derslerinde on parmak tekniklerinin geliştirilmesi ve motivasyonlarının arttırılması amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte, F Klavye farkındalığının arttırılması, on parmak kullanımının önemi ve düzenlenen yarışlar hakkında bilgiler verilmiştir. Sayın Celal AŞKIN; on parmakla bakmadan yazmada, oturuştan el duruşuna, gözlerden parmakların yerleşimine kadar temel tekniklerin oldukça önemli olduğunu vurguladı ve hız artırımı ile hataların azaltılması hususunda yapılabilecek çalışmalara değindi. Aynı zamanda F klavyenin üstünlüğünden, diğer dünya ülkelerinin kullandıkları klavyeler ile karşılaştırmalar yaparak, F klavyenin bilimselliğine yönelik sunum gerçekleştirmiştir. Kamuda başlayan F Klavye zorunluluğu ve Adalet Bakanlığı politikalarına değinerek, günümüzde 10 Parmak yöntemine ve klavyeye duyulan ihtiyacı hem ülkemizden hem de dünyamızdan örnekler vererek vurgulamıştır. Meslek lisesinden Dünya Klavye Şampiyonluğa uzanan başarı hikayesinden de bahsetmiştir. Ayrıca hayatımızda hedef koymak ve onlara ulaşmak için çaba sarf etmek ve doğru motivasyon başarıya ulaşmamızı sağlayacaktır mesajı da öğrencilerimize bu paylaşımla ulaştırılmıştır. Sayın Celal AŞKIN, sunumunu performans hız testiyle bitirmiştir. Ayrıca 2 klavye kullanarak yaptığı hız testi gösterisini de öğrencilere sunmuştur. Etkinlik sonunda Yiyecek ve İçecek Bölümü Alan Şefi Suna ŞİMŞEK ve alan öğretmeni Sevilay ÇAKMAK rehberliğinde hazırlanan ikramlar sunulmuştur. El Sanatları Alan Şefi Sevilay SAĞDIÇ rehberliğinde hazırlanan el emeği hediyemiz, Okul Müdürümüz Sevda ASLAN tarafından kendisine sunulmuştur. Emeği geçen idarecilerimize, öğretmenlerimize ve teşriflerinden dolayı Adalet Bakanlığı Eğitim Daire İşleri Başkanlığı Şube Müdürü Sayın Celal AŞKIN’ a teşekkür ederiz.

17-04-201917-04-201917-04-201917-04-201917-04-201917-04-2019