Büro Yönetimi ve Sekreterlik Alanı Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor

Büro Yönetimi ve Sekreterlik Alanı Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor

27.03.2019 275

‘Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor’ projesi kapsamında Okulumuz Büro Yönetimi ve Sekreterlik Alanı öğrencileri okul çevresinde yaşayan mahalle sakinlerine rehberlik etmek amacıyla e-Devlet ve MHRS kullanımı eğitimi düzenlemişlerdir. Seminer öncesi hazırlanan davetiyeler ile misafirler bilgilendirilerek e-Devlet ve MHRS kullanım eğitim seminerine davet edilmişlerdir.

E-Devlet, devlet tarafından bilgi ve iletişim işlemlerinin kullanılarak, devlet kurumlarına erişimi en hızlı şekilde sağlamayı amaçlamaktadır. Elektronik ortamda sunulan bu sistem tüm bireylere kolaylık sağlamak amacıyla ülkemizde hizmet vermektedir. MHRS ise vatandaşların saatlerce sıra bekleme derdini yaşamadan, sisteme giriş yaparak istenilen hekimden istenilen gün ve saatte hastane randevusu alabilme sistemidir.

Okulumuz Büro Yönetimi ve Sekreterlik Alan öğrencileri Duygu AVCI “MHRS Kullanımı”, Özlem AKDAĞ ise “e-DEVLET Kullanımı” konusunda sunum yapmışlardır. Program sırasında Alan öğrencileri konuklardan gelen soruları cevaplandırarak bilgilendirmelerde bulunmuşlardır. Konu ile ilgili hazırlanan broşürler konuklara dağıtılmıştır. Program sonrasında öğrencilerin kendi el emekleriyle hazırladıkları ikramlar konuklara sunulmuştur.

Yapılan seminer programı ile okul çevresi sakinlerine konu ile ilgili rehberlik edilmiş olup aynı zamanda Büro Yönetimi ve Sekreterlik alan öğrencilerinin sahip oldukları bilgileri toplum yararına paylaşmaları sağlanmıştır.

Etkinlik sonrası tüm misafirlerimiz memnuniyetlerini ifade etmişlerdir. Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve katılım gösteren tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.

27-03-201927-03-201927-03-201927-03-201927-03-201927-03-2019