Aday Öğrenciler İçin Okul Tanıtımı

05.04.2019 130

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

resim

Alanımız çağa ayak uydurabilen, yeni teknolojilere çabuk uyum sağlayan ve bunları kullanabilen alanına sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

 

Okulumuzda Web Tasarımı ve Programcılığı dalı bulunmaktadır.

 ÇALIŞMA ALANLARI; 

Bilişim Teknolojileri mezunu öğrenciler firmaların donanım, yazılım ve bilgi işlem birimlerinde çalışabilirler.

Her gün gelişmekte olan teknoloji, bizlere de her gün yeni iş fırsatları sunmaktadır.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER:

 

Problem çözmeyi seven, pes etmeyen , analitik düşünebilen aktif çalışmayı seven öğrenciler alanımızda başarılı olacaktır.

 

  BÜRO YÖNETİMİ ALANI

 19-04-2019

Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanında;  tüm resmi ve özel kurumlar ile kuruluşlarında büro yöneticisi ve sekreter olarak çalışacak meslek elemanlarını sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan meslekî yeterlikleri kazanmış nitelikli kişiler olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Okulumuzda Yönetici Sekreterliği Dalı bulunmaktadır.

 MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER:

Yönetici sekreteri; yönetim bürolarını idare eden, yöneticinin iletişim enformasyonunu ve zamanını organize ederek daha verimli çalışmasını sağlayan, büro makinelerini kullanarak büro yönetimini uygulayan, belge ve sunum hazırlayan, dosyalama işlemlerini yürüten, toplantı ve seyahat organizasyonları yapan, protokol bilgisine sahip ve temsil yeteneği olan, yönetici adına görüşmeler, yazışmalar yapabilme ve bağımsız karar alma inisiyatifine sahip nitelikli kişilerdir. 

 

ÇALIŞMA ALANLARI; 

Kamu yada Özel kuruluşlarda yönetici sekreteri olarak, Emlak ofislerinde, tüm ofis ortamlarında çalışma olanakları bulunmaktadır.

  ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

 16-04-2019

Okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve etkinliklerde kullanma, oyuncak hazırlama, kostüm hazırlama ve yüz boyama çalışmaları, çocukla etkili iletişim kurma, özel eğitimde öz bakım ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Okulumuzda Erken Çocukluk Eğitimi dalı bulunmaktadır.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER:

·         Alan bilgisine sahip

·         Görme, işitme problemi olmayan

·         Türkçeyi doğru kullanan,

·         Görgü kurallarını bilen ve uygulayan,

·         Fiziksel ve ruhsal yönden sağlıklı olan,

·         El ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen,

·         Yaratıcı, araştırıcı, gelişime açık,

·         İletişim becerisine sahip,

·         Ekip çalışmasına uygun,

·         Hoşgörülü,

·         İş disiplinine sahip,

·         Planlı, organizasyon yapabilen, pratik, problem çözme becerisine sahip, sabırlı kimseler olmaları gerekir. Bu elemanların ayrıca çocuğun kişisel özelliklerinin ve yeteneklerinin ortaya çıkmasına yardımcı olması gerekir.

ÇALIŞMA ALANLARI; 

Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakım evlerinin artması ile birlikte çalışma alanı genişleyen bir meslektir.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi mezunları;

·         Kreş,

·         Yuva,

·         Anaokulu,

·         Ana sınıfı ve

·         Çocuk kulüplerinde ÖĞRETMEN YARDIMCISI olarak görev yapmaktadırlar.

  EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI

16-04-2019

El sanatları kişinin kendi elleriyle üretimde bulunduğu hobi ve aktiviteleri kapsayan bir sanat dalıdır.

Amacımız öğrencilerimize alanımız bilgi ve becerilerini kazandırmanın yanı sıra, çağımızın gereği olan güçlü insan ilişkileri, iletişim kurabilme, değişimlere ve teknolojiye uyum sağlayabilme, sistemleri anlayıp kullanabilme yeterlilikleri kazandırmaktır.

Okulumuzda Dekoratif Ev Tekstili Dalı bulunmaktadır.

 MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER:

·         Sabırlı ve  Sorumluluk sahibi

·         Dikkatli ve  sakin

·         Temizlik kurallarına uyan

·         Yetenekli

·         Tertipli ve düzenli

·         El becerisi olan

·         Kapalı ortamda çalışmaktan hoşlanan .

·         Yeniliklere açık , teknolojiden yararlanabilen .

·         Tasarım yapabilen .

ÇALIŞMA ALANLARI; 

Dokumacılar, dokuma fabrika ve atölyelerinde çalışabilirler. Ülkemizde oldukça gelişmiş olan tekstil sanayisinde bu meslek elemanına ihtiyaç duyulmaktadır.

 

El ve makine nakışçıları; nakış yapan işletmelerde, moda evlerinde, el nakışı üretimi yapan firmalarda, makine nakışı üretimi yapan atölyelerde, desen çizimi yapan firmalarda veya kendi iş yerlerinde çalışma imkânları vardır.

 

  MODA TASARIM TEKNOLOJİSİ ALANI

16-04-2019

Tekstil konfeksiyon sanayinde, çağımızın moda ve  teknolojik gelişimlerine dayalı olarak, bayan, erkek ve çocuk giyimlerinin modelini geliştiren, kalıplarını hazırlayıp serileştirme yapabilen, iş akış planı hazırlayabilen, kullanılan araçların bakımını ve basit onarımını yapabilen, çalıştığı alandaki yenilikleri izlemeyi bilen, teknik eleman yetiştiren bir alandır.

Okulumuzda Kadın Giyim Modelistliği dalı yer almaktadır.

 MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER:

Moda Tasarımı teknolojisi alanında çalışmak isteyenlerin; görme ve işitme duyu organlarının işlevlerini tam olarak yerine getirmesi, el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilmesi, titiz olması, bedenen ve ruhen sağlıklı olması, göz ve ellerini eş güdümlü kullanabilmesi ve mesleki eğitim almış olması gerekmektedir

 

ÇALIŞMA ALANLARI; 

Moda Tasarımı teknolojisi alanından mezun olan öğrencilerimiz konfeksiyon fabrikalarında, dikimevlerinde, moda evlerinde, ayakkabı üreten fırmalarda, deri sanayisinde bir çok alanda iş imkanı bulabilmektedir.

  YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

05-04-2019

 

Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme kurumları, vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır.

 

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı
1. Mutfak,
2. Pastacılık
dalları okulumuzda yer almaktadır.

 

 STAJ İMKANLARI

 Yiyecek ve içecek hizmetleri alanı mutfak ve pastacılık dalı 12. Sınıf öğrencileri  Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, Pastanelerde, Kurum mutfaklarında  Kafeterya, bar ve restoranlarda, Yemek fabrikalarında staj imkanı bulmaktadırlar.

 

İSTİHDAM ALANLARI

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

•     Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde,

•     Pastanelerde,

•     Kurum mutfaklarında,

•     Kafeterya, bar ve restoranlarda,

•     Yemek fabrikalarında,

•     Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde,

•     Fuar/kongre, otobüs/tren, havayollarının yer hizmetleri ve uçaklarda, vb. yerlerde çalışabilirler.