1968´den Günümüze Okul Tarihçemiz...

03.08.2015 1570

a- Okulun Tarihçesi:

Okulumuz Eğitim ve Öğretime 1968-1979 yılları arasında Akşam Sanat Okulu olarak başlamıştır. 1979 yılında Pratik Kız sanat Okulu, 1980 yılında Hendek Kız Meslek Lisesi bünyesinde Pratik Kız Sanat Okulu ve Ana Sınıfı olmak üzere Hendek merkezindeki binasında eğitim vermeye başlamıştır. 2005-2006 yılından bu güne Yenimahalle mevkiine yapılan yeni binasında eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

1999 yılında zorunlu eğitimin kesintisiz 8 yıla çıkarılması ve meslek lisesi mezunlarına üniversite sınavında farklı katsayı uygulamasına başlanmasından sonra bütün meslek okullarında yaşandığı gibi okulumuzun öğrenci profilinde de sayıca ve kalite açısından ciddi bir düşüş görülmüştür.

Meslek Lisesi mezunlarına Meslek Yüksekokullarına sınavsız geçiş hakkı verilmesi ve 2006 yılında liselerin 4 yıla çıkarılması ile birlikte Meslek liselerinde uygulamaya konan Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi(MEGEP) ile birlikte okulumuz yeni bir canlanma içine girmiştir.

Özellikle son yıllarda uygulanan meslek liselerini özendirici bakanlık politikaları ve meslek okullarında tanıtım ve yönlendirme çalışmalarına ağırlık verilmesiyle birlikte öğrenci profilinde sayı ve kalite açısından iyileşme gözlenmiştir. Bu çalışmalara paralel mesleki eğitim tanıtım etkinlikler, düzenlenerek öğrencilerimize alan tanıtımı etkin bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

2010–2011 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzun adı Hendek Kız Teknik Ve Meslek Lisesi olarak, 2014 – 2015 Eğitim öğretim yılından itibaren de Yenimahalle Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

2012-2013 öğretim yılında okulumuz katı yakıttan doğalgaza dönüşümü sağlanmıştır. İç ve dış boyaları yenilenmiştir.

2015-2016 öğretim yılında okul ana giriş mermer zemin ve engelli rampa ve korkuluklar yaptırılmıştır. Bina içi koridor ile fen laboratuvarı ve yiyecek içecek hizmetleri atölye zemin karoları yenilenmiştir. Okula güvenlik kameraları ve kayıt cihazı alınmıştır.

2016-2017 öğretim yılında Hendek Belediyesi desteği ile doğu kapısından patika yol çalışması ve anasınıfı arka duvar kapısı yaptırılmıştır. Çok amaçlı salon yenilenmiştir. Ayrıca 2017 yılı bakım onarımı kapsamında bina iç koridor ve sınıf atölyeler boyanmış, su deposu bina içine alınarak bahçe duvarları mermer ve denizlik ile kaplanmıştır. Güvenlik binası ve doğu kapısına

mevcut kapı otomatik olarak yenilenmiştir. Okul içi ve dışında pek çok yenilenme ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Okulumuzun mevcut kapasitesine paralel Mesleki Eğitim kalitesini arttırarak tercih edilen bir meslek okulu olma yanında mezun öğrencilerimizin istihdamlarını sağlayabilmek hedeflenmektedir.

Okulumuz müdür , 4 müdür yardımcısı, 48 kadrolu öğretmen, 2 kadrolu hizmetli, 1 hizmet alımı uygulama sınıfı destek personeli ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

İŞ-KUR kapsamında 2 bayan destek personeli, 1 güvenlik görevlisi çalışmaktadır.

b- Müdürlerimiz

1968   -   1979            Emine ŞENALP

1979   -   1980            İnci MERİÇ

1980   -   1981            Ayşe METİN